Kesäkirje Ystävyysseurojen Liitosta 2017

Syksyn 2017 ohjelmaa, pistä kalenteriin

  • Syysretki järjestetään 16.9.2017, ilmoittautuminen 31.8.2017 mennessä
  • Syyskokous järjestetään 9.11.2017 klo 18.00 Pasilan Rauhanasemalla
  • Anomukset Kulttuuriministeriöön katso ministeriön sivuilta
  • Matkamessut 2018: 18–21.1.2018 osallistumisen hinta messuille osallistuvilta 295€
    Ilmoittautuminen 30.syyskuuta 2017 mennessä ysl@saunalahti.fi

 

Elokuussa taas on edessä huoli Ystävyysseurojen rahoituksesta, seurataan          
tiiviisti mitä hallitus budjettineuvotteluissaan esittää. YSL on pitänyt yhteyttä ministeriöön. Sähköinen haku kannattaa harjoitella ajoissa. Kerromme jos saadaan neuvontatilaisuus syksyllä.

Syysretki tehdään Santahaminaan la 16.9. Retkellä olisi kulttuuriannin lisäksi koulutusta varainhankinnasta.

Retken alustava aikataulu:
klo 10 lähtö kauppatorilta ja pienimuotoinen risteily Santahaminan suunnassa
n. klo 11 tutustuminen Santahaminaan Jarmo Niemisen opastuksella
n. klo 12 lounas (Janssonin kiusaus)
n. klo 13 Lounaan jälkeen meitä perehdyttää varainhankinnan saloihin Jenni Kallionsivu
n. klo 15 paluu bussilla omatoimisesti

Jäsenyhdistyksestä voi osallistua kaksi edustajaa. Osallistujilta peritään 10 € osallistumismaksu. Santahaminaan on toimitettava osallistujan nimi ja henkilötunnus, ja mikäli osallistuja ei ole Suomen kansalainen, tiedot on lähetettävä viimeistään 31.8. myös mahdollisen erityisruokavaliosi.ysl@saunalahti.fi

MATKA 2018

Matkamessut ovat jälleen edessä, nyt taas samalla hyvällä paikalla kuin vuonna 2016 hallissa 7 ja nyt kuten ennen neljänä päivänä. 18–21.1.2018 Paikkoja on rajoitetusti ja vain yksi per seura. Kaksoispaikkoja vain jos on tilaa. Huom. torstai on ammattilaispäivä, mutta perjantai jo aamusta kaikille.

Osallistumismaksu on 295 e jäsenyhdistyksillemme, jotka hoitaneet kaikki entiset maksunsa. Ilmoittautuessanne tarvitsemme seuraavat tiedot: seuran postiosoite, nettiosoite, yhteyshenkilö, yhteyshenkilön sähköposti ja puhelinnumero. Ilmoittaudu nyt heti niin pääset mukaan, viimeistään 30.9 osoitteeseen ysl@saunalahti.fi. Tulemme laskuttamaan paikat etukäteen tämän vuoden puolella varmistaaksemme, että seura todella tulee ja maksaa osastonsa.

Hintaan sisältyy:     2m x 1m kokoinen osasto jossa on seinät, matto, pöytä 120cmx 60cm, 2 tuolia ja 2 sähkö spottia.    Jokaiseen osallistumiseen kuuluu myös

·            6 kpl   eLippuja, jotka ovat yleisöaikaan tarkoitettuja pääsylippuja ja jokainen voi lähettää niitä eteenpäin, niin että messuilla tuleva asiakas saa ne joko sähköpostiinsa tai matkapuhelimeensa.

·            5 kpl   eKutsuja, jotka ovat ammattilaisten pääsylippuja ja oikeuttavat sisäänpääsyyn niin ammattilaisaikana kuin muinakin päivinä.

·            3 kpl näytteilleasettajakortteja.

Matka2018-messuilla julkistetaan meneillään olevan ystävyysseuratekokisan voittaja.

Ystävyysseurateko kertoo yhdistysten onnistumisista

Ystävyysseurojen Liitto ry (YSL) nimeää joka toinen vuosi ystävyysseurateon ystävyysseurojen tai niiden yksittäisten toimijoiden keskuudesta. Ystävyysseurateko on projekti, hanke tai toimintatapa, jolla on menestyksekkäästi luotu tai kehitetty seurojen toimintamalleja tai muulla tavalla ansiokkaasti edistetty eri maiden ja kansojen ystävyyttä.

Ystävyysseuratekoa voivat ehdottaa ystävyysseurojen hallitukset ja myös seurojen yksittäiset jäsenet. Ystävyysseurojen Liiton hallitus valitsee ehdokkaiden joukosta 3-5 parhaaksi katsomaansa ystävyysseuratekoa, joiden joukosta YSL:n hallituksen nimeämä tunnettu henkilö valitsee vuoden ystävyysseurateon.

Haku vuoden 2017 ystävyysseurateoksi julistetaan alkaneeksi Helsingin matkamessuilla 21.1.2017, hakuaika päättyy 30.9.2017. Vuoden 2017 ystävyysseurateko julkistetaan Matka 2018 -messuilla tammikuussa 2018.

Ensimmäinen, vuoden 2015 ystävyysseurateko, oli Suomi-Saksa Yhdistysten Liiton (SSYL) oppilasvaihtotoiminta. SSYL on tehnyt pitkäjänteisesti jo 20 vuoden ajan työtä nuorten kieli- ja kulttuurivaihdon edistämiseksi tarjoten vuosien mittaan 3000 nuorelle mahdollisuuden vaihtojaksoon Saksassa. Vuoden 2015 ystävyysseurateon valitsi europarlamentaarikko Henna Virkkunen.

 

Lisätietoja: Ystävyysseurojen Liitto ry

p. 040 774 3504

ysl@saunalahti.fi

MUISTA päivittää yhdistyksesi tiedot verkkosivuillemme www.ysl.fi  PLEASE!

Kesäterveisin

Ystävyysseurojen Liitto ry

Seppo Kalliokoski

puheenjohtaja

ysl@saunalahti.fi