Valtionapuevästys seuroille

Hei kaikki ystävyysseurat!

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjesti keskiviikkona 31. elokuuta tiedotustilaisuuden koskien ministeriön strategiauudistusta. Tämä uudistus koskee myös meitä kaikkia, joten siihen on syytä perehtyä huolella ennen valtionavun hakemista!

OKM:n strategialuonnos on luettavissa osoitteessa: https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=a1b4e766-da8e-4178-b8cf-95f17203aef2

Joillekin onkin saattanut tulla lausuntopyyntö koskien strategiaa, mutta vaikka pyyntöä ei olisi tullut, on meillä kaikilla mahdollisuus lausunto yllä olevassa osoitteessa antaa 16.9. mennessä.

Vaikkei lausuntoa antaisikaan, kannattaa strategialuonnos lukea huolellisesti läpi ja miettiä, kuinka oman yhdistyksen toimintaa voi sen kautta peilata, jotta strategianäkökulmaa voi hyödyntäää uudessa, sähköisessä hakemuksessakin.

Ministeriö siis siirtyy tänä syksynä sähköiseen hakemiseen. Ystävyysseurojen valtionavun haun määräaika on 2.11., haku aukeaa ministeriön sivuille http://okm.fi/OPM/Avustukset/Kulttuuri?lang=fi syyskuun lopulla (27.9. on tavoiteaika). Avustuksen hakemiseen tarvitsee  Katso-tunnisteen, sen hankkiminen neuvotaan täällä: http://okm.fi/OPM/Avustukset/lomakkeet.html

Hakemusta voi muokata ja tehdä useampi henkilö hiukan eri statuksella, mutta muistakaa, että kaikkien yhdistyksen sääntömääräisten nimenkirjoittajien pitää hakemus allekirjoittaa (tallentamalla/lähettämällä)!

Tallenne OKM:n tiedotustilaisuudesta on katsottavissa täällä: http://okm.fi/OPM/Tapahtumakalenteri/2016/08/valtionavustukset.html?lang=fi

Sieltä myös löytyy tilaisuudessa näytetyt kalvot, joissa strategiaa käsiteltiin. Tilaisuudessa käytiin myös sähköistä hakemusta läpi, kannattaa siis katsoa tallenne!

Yleinen viesti ministeriöstä oli, että ensi vuodeksi ei ole suuria muutoksia suunnitteilla (tietenkin eduskunnan budjettipäätöksistä riippuen), mutta vuonna 2018 siirrytään uuteen strategiaan. Kannattaa siis laatia yhdistysten tulevat toimintasuunnitelmat strategia huomioiden ja muistaa, että ministeriöstä kannustettiin voimakkaasti muutokseen ja kehitykseen!

Terveisin,

Ystävyysseurojen liiton hallitus