Vietnam Seura ry - Samfundet Finland-Vietnam rf - Hoi Huu Nghi Phan Lan Vi on perustettu vuonna 1971. Seuran juuret ovat Vietnamin sodan vastaisessa solidaarisuusliikkeessä. 1990-luvun alkuun asti seuran aktiivit olivat pääosin kiinnostuneita tukemaan Vietnamin sosialistista tasavaltaa. 1990-luvun alussa seurassa tapahtui vallanvaihto, kun ensin hallitukseen, ja myöhemmin sen johtoon nousi nuoria naisia, joilla oli monenlaisia siteitä Vietnamiin paitsi työn saralla myös perhesiteiden osalta. Tämän jälkeen seuran hallituksessa on toiminut ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita Vietnamista ja vietnamilaisista, ei niinkään sen poliittisesta järjestelmästä.

Tänä keväänä seura on saanut tunnustusta kansalaisjärjestön pitkäaikaisesta työstä. Seuran puheenjohtaja Mauri Raveala vieraili maaliskuun alussa Hanoissa ja kävi vastaanottamassa kunniakirjan ja Vietnamin presidentin myöntämän ystävyyden mitalin. Vastaanottotilaisuudessa oli läsnä VUFO:n johtohenkilöitä (Viet Nam's Union of Friendship Organisations) ja VFFA:sta (Vietnam-Finland Friendship Association), sekä Suomen Vietnamin suurlähettiläs Kari Kahiluoto että Vietnamin Suomen kolme entistä suurlähettilästä. Paikalle oli saapunut myös Vietnam Airlinen Deputy General Manager, median edustajia ja 40 kutsuvierasta.

Mitalin vastaanotosta seura saa pitkälti kiittää mm. Minna Hakkaraista ja Tove Seliniä tutkimuksesta yhteiskunnallisesta tasa-arvosta muuttuvassa Vietnamissa. Aiheesta on julkaistu kirja -Lohikäärmeen hännällä Like Oy:n kustantamana 2005 (tuotesarja Pystykorvakirja ISBN:9789524716475). Suomen yhteistyöprojektit ovat kaikki päättyneet Vietnamissa, mutta vietnamilaiset haluaisivat jatkaa yhteistyötoimintaa useilla aloilla mm. koulutuksen, metsäteknologian, liiketalouden, maataloustekniikan ja museotoiminnan tahoilla.

Lahjoituksena saatiin 5000 kasvosuojaa Vietnam-Finland Friendship Association VFFA:n toimesta ( 105A Quan Thanh Street, Ba Dinh, Hanoi, Vietnam) ja ne saapuivat Suomeen kesäkuun lopulla (vahvistus HUS:ilta). Määrä ei ollut suuri, mutta symboliselta merkitykseltään se oli erittäin merkittävä! Vietnamissa pandemia on hoidettu tehokkaasti ja hyvin , jolloin sen vaikutukset on saatu pitkälti pysymään kurissa. Toistaiseksi ei yhtään kuollutta ja sairastuneita vain 355. Vietnamia voi kutsua malliesimerkiksi taudin ehkäisemisessä.

'On ollut todella ilo toimia Hanoin vietnamilaisten kanssa ja toivon, että tiivis yhteydenpito voi jatkua’ – Mauri Raveala.