Ystävyysseurojen Liiton syyskesäkirje 2011

MATKA 2012


Matkamessut ovat jälleen edessä, mutta nyt taas uudella paikalla hallissa 7 ja nyt kuten ennen neljänä päivänä. 19.-22.1.2012

Ystävyysseurojen osastojen sijainti muuttuu ja Ystävyysseurojen osastot sijoitetaan uuden lisärakennuksen perälle niin kutsutun vanhan halli 6 seinä on poissa Mäkelänkadulle päin ja siellä perällä olemme vähän samaan malliin kuin olimme vuosia toisessa paikassa.Tämä on kyllä pettymys, kun iloitsimme kuluneen vuoden alussa ihan uudesta näkyvyydestä. Samoin paikkoja on rajoitetusti ja vain yksi per seura.

Osallistumismaksu on 250 e jäsenyhdistyksillemme, jotka hoitaneet kaikki entiset maksunsa.  Hinnat sisältävät 2 m2 osaston toteutuksen (seinät, maton, spotit, matalan pöydän ja kaksi tuolia), maininnan nettiluettelossa, seuran toimintaan liittyvän materiaalin myyntiluvan, 3 näytteilleasettajan kulkulupaa, 2 ammattiajan kutsukorttia ja 6 yleisöajan kutsukorttia.

Ilmoittautuessanne tarvitsemme, seuran osoite, nettiosoite, yhteyshenkilö, yhteyshenkilön sähköposti ja puhelinnumero. Jokainen YSL:n alanäytteilleasettaja saa syksyllä omat tunnukset FairNet-palveluun, jossa voi käydä täyttämässä omat luettelotiedot.

Ilmoittautuminen viimeistään 30.8 osoitteeseen ysl@saunalahti.fi. Tulemme laskuttamaan paikat etukäteen tämän vuoden puolella varmistaaksemme, että seura todella tulee ja maksaa osastonsa. Hoidamme alv:n seurojen puolesta.

Katso kirjeen lopussa mahdollisuutta lava-aikaan vain heille jotka tulevat messuille, luonnollisesti rajoitetusti, jokainen yrittää suoraan itse lava-ajan varauksen.

 

Syysretki 8.10.2011 Tallinnaan


Kaksi per seura voi osallistua. Tarkoitus on matkalla tutustua toisiimme ja seurojemme toimintaan ja keskustella verkkosivujemme uudistuksesta, ja niiden käytöstä sekä muista seuratoiminnan tehostamiseen liittyvistä asioista. Siksi olisi toivottavaa lähettää seuroista sellaisia henkilöitä mukaan jotka vastaavat seuran tiedotuksesta ja messunäkyvyydestä. Lähtö on klo 9 (Tallinnassa klo 12), paluu klo 17.30 (Helsingissä klo 21).

Ohjelmassa vierailu Viru-hotellin KGB-museossa klo 13. Tutustutaan Virolaiseen järjestöön. Muistetaan että ollaan liikkeellä kulttuuripääkaupunkivuoden tiimoilta. Mennessä syödään kunnon seisovan pöydän aamiainen.
Tällä matkalla on kävelyä tai omalla kustannuksella taksia. Paluumatkan aikana meillä on kokoustila käytössä, missä käymme läpi alussa mainittuja asioita.

Tällä kertaa edellytämme erittäin sitovaa ilmoittautumista 2.9 mennessä nimillä ja maksamalla 10 € per henki., sisältää laivamatkan ja aamiaisen sekä KGB- museon maksut. YSL:n tilille  800012-73105 ja ilmoittautumiset ysl@saunalahti.fi
 

Syysseminaarista kerromme syksyn alussa
Päivitykset verkkosivullamme www.ysl.fi
YSL:n syyskokous 17.11.2011 klo 18.00
Rauhanasemalla  Veturitori Itä-Pasila 00520 Helsinki. Pistä kalenteriin!

 

Ystävyysseurojen julkaisemia lasten ja nuorten kirjoja?


Tamperelainen tutkija Päivi Heikkilä-Halttunen on kiinnostunut ystävyysseurojen eri aikoina julkaisemasta, lapsille tai nuorille suunnatusta kirjallisuudesta, joka kertoo tietystä maasta faktan, fiktion tai  vaikkapa kansansatujen avulla.  Tällaiset kirjat voivat helpottaa esimerkiksi adoptiolapsen, maahanmuuttajan tai paluumuuttajan sopeutumista ja täydentävät toki myös suomalaislasten tietoutta eri maista ja maanosista.
Tiedot kirjoista voi toimittaa sähköpostitse osoitteeseen paivi@halttunen.info.

Hyvää ja virkistävää syksyä,

Seppo Kalliokoski
puheenjohtaja
ysl@saunalahti.fi
0407743504

WWW.YSL.FI

 

Ehdota ohjelmaa Matka 2012 -messuille!


Matkamessujen näytteilleasettajana sinulla on mahdollisuus järjestää ohjelmaa messujen ohjelmalavoilla. Onko sinulla kiinnostavaa, ajankohtaista, hauskaa tai viihteellistä ohjelmaa, jonka haluat esittää messuyleisölle ammattilais- tai yleisöaikana?

Järjestämällä ohjelmaa saatte lisänäkyvyyttä Mondon messuoppaassa sekä tapahtuman nettisivuilla. Ohjelma-aika on näytteilleasettajalle veloituksetonta.

Messuilla olevat lavat:
• Show-lava – Suuria elämyksiä
• Travel Stage –Matkailullista menoa
• Mondo – Matkailukertomuksia
• Business Travel Forumin Studio (vain ammattilaispäivinä)

Ehdota ohjelmaa Fairnet-palvelussa

- ammattilaispäivien ohjelmaehdotukset 10.9. mennessä
- yleisöpäivien ohjelmaehdotukset 1.10. mennessä

Vain Matkamessujen näytteilleasettajilla ja messujärjestäjällä on mahdollisuus järjestää ohjelmaa messuilla. Näytteilleasettajat ehdottavat ohjelmia FairNet-palvelun kautta, minkä jälkeen Suomen Messut joko vahvistaa ehdotetun ohjelman sisällön ja ajan tai ehdottaa uutta aikaa. Suomen Messuilla on oikeus olla hyväksymättä ehdotettuja ohjelmia Matkamessujen ohjelmistoon.

No show -maksu

Matkamessuilla on käytössä No show -maksu. 18.11.2011 jälkeen peruutetuista ohjelmista, jotka on jo messuille vahvistettu, tai ohjelmista, jotka jätetään pitämättä, veloitetaan näytteilleasettajalta 100 € + alv 23 %. 18.11.2011 jälkeen tulleet perutuukset ja ohjelmamuutokset eivät ehdi painettuun messuluetteloon.
Ennen 2.1.2012 tulleet peruutukset ja muutokset korjataan messujen opasteisiin.


Lisätietoja

näyttelykoordinaattori Johanna Riva, etunimi.sukunimi@finnexpo.fi, p. 040 568 8950