Eila Karhun maalausnäyttely "Etelä-Afrikassa"

Alkaa
Loppuu
Paikka ja osoite
Kanneltalon kirjasto Avoinna ma–to klo 9–20, pe 9–18, la 10–16, su suljettu. Klaneettitie 5, Helsinki, rautatieaseman kyljessä
Järjestäjä
Eila Karhu/Suomen Afrikka-seura ry
Tapahtuman kuvaus
Eila Karhun maalauksissa tuokiokuvia Etelä-Afrikasta. Eila Karhu on maalannut eniten villieläimiä, muinaiseläimiä kuten mammutteja ja Afrikan elämää. Hän on maalannut myös maisemia ja katunäkymiä. Hänen värikästä tyyliään on kuvailtu sanoilla runollinen realismi, joskus myös symbolismista ja impressionismista vaikutteita saaneeksi.

Suomeen palattuaan Eila Karhu oli pitkään aktiivi anti-apartheid-liikkeessä siihen asti, kun Etelä-Afrikka vapautui rotuerottelusta ja muuttui demokratiaksi. Näyttelyssä kuvatut maisemat ovat hänelle tuttuja: pensasaroja, savannia, mustien asuinalueita. Suomi-Etelä-Afrikka-seura aloitti toimintansa 30 vuotta sitten maan siirtymäkauden aikana. Kaikki maasta kiinnostuneet voivat seurata sen Facebook-sivuja ja liittyä mukaan toimintaan.

Erikseen ilmoitettuina aikoina Eila Karhu on paikalla, ja myytävänä on pieni erä muista maalauksista tehtyjä postikortteja.
Linkki tapahtumaan