• Seppo Kalliokoskesta Ystävyysseurojen liiton kunniapuheenjohtaja
  • Kevätkokouksen 22.4.2021 päätöksiä
  • Onnistunut yhdistyswebinaari 6.5.2021
  • Tulevia tapahtumia – ravintolapäivä elokuussa ja ystävyysseurojen tapaaminen ja ystävyysseuramarkkinat lokakuussa, matkamessut tammikuussa 2022
  • Syysretki Tampereelle 25.9.2021
  • Muita ilmoituksia – FB käytettävissänne, pankkien kyselyitä ja arkistoinnin kysymyksiä
  • Suomi-Korea seura kutsuu meitä 50-vuotisjuhlaan 11.9.2021

Hyvät ystävyysseurat

Aurinkoista heinäkuuta. Kyllä on aika kulunut koronalukuja ja -rajoituksia seuratessa. Toivossa nyt eletään, että syyskaudella palataan jo pikkuhiljaa normaaliin päiväjärjestykseen. Tässä kesäkirjeessä on muistelmia viime keväästä ja syyssuunnitelmia. Katsokaa eri ilmoittautumisaikoja. 

 

Puheenjohtaja Seppo Kalliokoski on nyt kunniapuheenjohtajamme

Kevätkokous 22.4.2021 kutsui yksimielisesti Ystävyysseurojen liiton pitkäaikaisen puheenjohtajan ja Suomi-Namibia-Seuran puheenjohtajan YSL:n kunniapuheenjohtajaksi. Onnittelut Sepolle vielä näin kesäkirjeen puitteissa. 

 

Kevätkokous pidettiin onnistuneesti etäkokouksena

Hieman meitä Seppo Haarion kanssa jännitti, kun kevätkokous pidettiin etäkokouksena. Rauhanasemalla pidettiin ”johtokeskus” ja osanottajat pääsivät mukaan kotikoneiltaan. Ja hyvin onnistuimme. Kokous käsitteli sääntömääräiset asiat yksimielisinä ja vastuuvapaus myönnettiin. Lisäksi käsiteltiin sääntömuutos, minkä mukaan jatkossa voimme pitää yleiskokoukset etäkokouksina, jos kokous tai hallitus niin päättää.

Kuvassa etäosallistujia

 

Yhdistyswebinaari 6.5.2021

OTL Juha Viertola piti asiapitoisen yhdistyslakiwebinaarin 6.5.2021. Webinaarin aineisto ja Juhan koko esitys on edelleen kotisivuillamme. Ne löytyvät webinaariuutisen yhteydestä linkkeinä. Käykää katsomassa, jos ette päässeet itse webinaariin mukaan.

 

Tulevia tapahtumia

YSL:n hallitus on valmistellut erityistä ravintolapäivää, missä jäsenjärestöt voisivat esitellä oman maansa ruokia ja tarjoilla maistiaisia. Tarkoitus on järjestää päivä Rauhanasemalla elokuun loppupuolella todennäköisesti sunnuntaipäivänä. Mikäli olette kiinnostuneita tulemaan mukaan niin ilmoittakaa kiinnostuksesta minulle (mol.lemmetty@pp.inet.fi) elokuun alkuun mennessä. Mikäli kiinnostuneita järjestöjä tulee niin päivä järjestetään. Osallistumismaksua ei ole.

 

Perinteinen syysretki tehdään lauantaina 25.9.2021 Tampereelle

Viime vuonna tämä retki peruutettiin, mutta nyt toivotaan, että kokoontumisrajoitukset poistuvat ja retki voidaan järjestää. Lähdemme aamulla Helsingistä bussilla ja Tampereella tutustumme paikallisiin ystävyysseuroihin ja eri kulttuurikohteisiin. Takaisin palataan illansuussa. Lounas sisältyy matkan hintaan, mikä on 30 euroa. Jäsenjärjestöille on varattu kaksi paikkaa/järjestö. Tarkka aikataulu ja ohjelma ilmoitetaan elokuussa.  Ilmoittautumisia vastaanottaa Maija Boshkov sähköpostiinsa maija.boshkov@outlook.com Ilmoittautukaa viimeistään 10.9.2021.

Ystävyysseurojen tapaamisia

Syksyn suunnitelmissa on tapaaminen eduskunnan kansanedustajien muodostamien ystävyysryhmien kanssa. Tätä suunnitellaan lokakuuksi ja mahdollisesti saamme uuden kulttuuriministerin Antti Kurvisen mukaan. Ajankohta on vielä auki.

 

Kevään kuluessa olemme miettineet erityistä ystävyysseuramarkkinat -tapahtumaa, missä jäsenjärjestöt voisivat esitellä toimintaansa ”suurelle yleisölle”. Järjestöt ovat osoittaneet kiinnostusta, mutta paikkaa etsimme edelleen lokakuuksi. Antakaa meille hyviä vinkkejä sopivaksi tapahtumapaikaksi. Mitään suuria vuokria ei YSL voi maksaa eikä jäsenjärjestöiltä pyydetä suurta osallistumismaksua. Tämä asettaa vaikeuksia löytää sopiva paikka. Kaikki vihjeet voi laittaa minulle. 

 

Matkamessut tammikuussa 2022

Matkamessut siirtyivät toukokuulta ensi vuoden tammikuulle. Meillä on nyt 32 ilmoittautunutta jäsenjärjestöä ja se on hyvä. Osallistumismaksu on edelleen 300 euroa. Uusia järjestöjä otetaan mukaan, mutta ilmoittautua pitää viimeistään 15.9.2021 Maija Boshkoville. Mikäli haluatte perua osallistumisen niin sekin pitää tehdä viimeistään tuona päivänä. Jo ilmoittautuneille järjestöille lähetetään vielä osallistumisesta varmistus elokuun aikana.

 

Käyttäkää hyväksenne YSL:n facebookia

Jäsenjärjestöt voisivat käyttää YSL:n facebookia, kun teillä on sopivaa tiedotettavaa omasta toiminnastanne ja tapahtumista. Tätä toivoo hallitus.

 

Jäsenjärjestöjen kyselyjä

Saamme varsin mukavasti palautetta teiltä. Tässä muutama asia, jotka saattavat koskea muitakin kun vain yhteyttä ottaneita järjestöjä. Palautteessa on kiinnitetty huomiota eri pankkien toimintaan. Pankit tekevät erilaisia kyselyjä toiminnasta, säännöistä, kansainvälisestä maksuliikenteestä jne. Tämä perustuu lainsäädäntöön, mutta joskus kyselyt tuntuvat ylimitoitetuilta. Onko järjestöllänne näitä kokemuksia? Laittakaa palautetta ja esimerkkejä minulle. Otamme YSL:n nimissä yhteyttä viranomaisiin, jotta turhilta kyselyiltä vältyttäisiin. Tähän tarvitaan kuitenkin esimerkkejä. Järjestöä eikä pankkia ei mainita nimeltä, kun kirjelmöimme esimerkiksi Finanssivalvontaan.

 

Arkistoinnista tulee myös kyselyjä. YSL:n kotisivuilta löytyy pieni arkistointiopas. Siellä on aineistoa ja tietoa, mitä ja miten asiakirjoja tulee säilyttää. Toinen ongelma on monille järjestöille mappien ja muun kertyneen tavaran säilytys. Onko järjestöllänne mahdollisuus vuokrata säilytystilaa tai tiedättekö sopivaa varastoa? Olisiko järjestöillä kiinnostusta yhteisen varaston vuokraamiseen? Kaikki tähän liittyvät tiedot otan vastaan ja välitän kyselijöille.

 

Suomi-Korea seura juhlii 11.9.2021

ja kutsuu meidät kaikki mukaan juhlaan. Juhla pidetään lauantaina 11.9.2021 klo 13 alkaen Kirjan talolla Helsingissä (Kirjatyöntekijänkatu 10 B, 1. kerros). Ilmoittautumiset viimeistään 6.9. sähköpostitse  koreaseura@gmail.com (tai tekstiviestillä 045 671 3408) Ilmoita samalla mahdollisesta erityisruokavaliosta. Parhaat onnittelut Suomi-Korea seuralle jo näin etukäteen ja kiitoksia kutsusta.

 

Tässä olikin paljon kesälukemista, aurinkoa ja rentoa meininkiä toivoo

 

Markku Lemmetty

puheenjohtaja

mol.lemmetty@pp.inet.fi