Ystävyysseurojen liitto ry:n syyskokous pidetään keskiviikkona 15.11.2023 klo 18.00 Rauhanasemalla, osoite: Veturitori 3, 00520 Helsinki. YSL:n hallitus on päättänyt, että kokous pidetään lähikokouksena, joten etäosallistumismahdollisuutta ei järjestetä.

Kaikkia edustajia ja osallistujia pyydetään järjestelyjen ja tarjoilujen johdosta ilmoittautumaan kokoukseen etukäteen. Ilmoittakaa osallistuminen viimeistään perjantaina 10.11.2023 sähköpostilla osoitteeseen ysl@saunalahti.fi Lähetämme kaikille ilmoittautuneille kokousaineiston sähköpostilla. Kokousaineisto on saatavilla myös kokouspaikalla.

Valtakirjat tarkastetaan kokouspaikalla, mutta niitä voi lähettää sähköpostilla YSL:n sähköpostiin.

Esillä sääntöjen syyskokoukselle määrittämät pykälän 16 asiat: toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2024, jäsenmaksun suuruus, puheenjohtajan ja erovuoroisten hallitusten jäsenten vaali, toiminnantarkastajien (2) ja varatoiminnantarkastajien (2) valinta. Puheenjohtaja valitaan vuosittain ja puolet hallituksesta aina kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Lisäksi hallitus esittää, että käsittelemme ajankohtaista tilannetta ystävyysseurojen valtion toiminta-avustusten osalta. Tästä on jo laitettu ennakkotietoja.

Äänioikeutettuja ovat kuluvan vuoden jäsenmaksun suorittaneet jäsenjärjestöt. Jokaisella järjestöllä on yksi ääni ja henkilö voi edustaa vain yhtä järjestöä. Kokoukseen voi myös yhdistys lähettää kaksi muuta edustajaa puheoikeudella, mutta pyydämme heidän nimet etukäteen samalla, kun ilmoitatte virallisen edustajan. Tärkeää on, että äänioikeutetulla on valtakirja tai ote pöytäkirjasta. Katso säännöistä tarkemmin, (www.ysl.fi)

Hallituksessa ovat erovuorossa: Ulla Eirola (Suomi-Portugali yhdistys ry), Seppo Haario (Sveitsin Ystävät Suomessa ry), Pirkko Heiniö (Japanilaisen kulttuurin ystävät ry), Kaija Hyvönen-Rajecki (Suomi-Puola Yhdistysten Liitto ry) ja Eila Karhu (Suomen Afrikka Seura ry).

Puheenjohtaja Markku Lemmetty ja kaikki erovuorossa olevat hallituksen jäsenet ovat ilmoittaneet, että ovat käytettävissä seuraavaan hallitukseen.

Hallituksessa jatkavat: Maija Boshkov (Suomi-Bulgaria-Seura ry), Liisa Kiianlinna (Suomi-Autralia - yhdistysten liitto ry), Heikki Kirjanen (Suomi-Namibia- Seura ry), Satu Oldendorff (Suomi-Saksa yhdistysten liitto ry ja Hannu Virtanen (Suomen Viro-yhdistysten liitto ry).

Varsinaisina toiminnantarkastajina ovat vuonna 2023 ekonomi, kauppatieteiden kandidaatti Veli Vanhanen ja Jussi Tuovinen (Suomi-Romania-Moldova-Seura ry). Varatoiminnantarkastajat ovat Tapani Salonen (Suomi-Bulgaria-Seura ry) ja Yrjö Viinikka (Suomi-Kreikka yhdistysten liitto ry). He ovat kaikki ilmoittaneet olevansa käytettävissä.

Ehdotukset erovuoroisten tilalle toivotaan esitettävän viimeistään perjantaina 10.11.2023 samalla kun järjestö ilmoittaa edustajansa, mutta myös kokouksessa on mahdollista tehdä ehdotuksia. Ennakkoilmoituksessa mainittuun määräaikaan (27.10.2023) mennessä ei ole tullut henkilöehdotuksia.

Tarkista myös onko yhdistyksesi tiedot ajan tasalla www.ysl.fi. -kotisivullamme. Klikkaa kartasta maanosa ja sitten oman järjestösi nimi, niin tulee järjestösi tiedot esille. Siellä voit myös tehdä muutokset. Erityisesti tarkistakaa linkki omiin www-sivuihinne ja sähköpostiosoitteisiinne. Kokouskutsut ja muut liiton tiedotteet lähetetään niihin sähköpostiosoitteisiin, mitkä olette ilmoittaneet kotisivullamme. Viime kirjeitä on palautunut, koska sähköpostit ovat täynnä. Muutokset tulevat näkyviin muutama päivä tarkistamisen jälkeen.

Ystävyysseurojen liitto ry

Hallitus

ysl@saunalahti.fi

0400 411 036