Nyt jo totuttuun (!) tapaan YSL:n syyskokoukseen saattoi osallistua etänä. Rauhanasemalla torstaina 18.11.2021 oli 16 järjestön edustajat ja etänä kokoukseen osallistui 4 järjestöä.

 

  • Terveisiä opetus- ja kulttuuriministeriölle
     
  • Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2022 hyväksyttiin – jäsenmaksu säilyy entisenä
     
  • Henkilövalinnat olivat yksimielisiä – Markku Lemmetty jatkaa puheenjohtajana ja hallitus samassa kokoonpanossa, kun aikaisemmin
     
  • Toivotettiin tervetulleeksi uusi ystävyysseura: San Marinon Ystävät Suomessa ry


 

Terveisiä opetus- ja kulttuuriministeriölle:

Kokouksesta lähetettiin terveisiä opetus- ja kulttuuriministeriölle, jotta ystävyysseurojen valtionavusten tulevaisuus voidaan turvata tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. Ensi vuoden ratkaisut on valtion budjetissa tehty, mutta jatko on edelleen auki.

 

Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2022:

-hyväksyttiin ensi vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma siten, että jäsenmaksu säilyy entisenä 50 eurona/jäsenjärjestö.

 

- seuraavat tapahtumat on kirjattu toimintasuunnitelmaan:

- Matkamessut tammikuussa 2022, missä julistetaan vuoden ystävyysseurateko- kisa,

- keväällä järjestetään jo kolmannen kerran webinaari sopivasta ajankohtaisesta aiheesta,

- YSL on mukana Maailma kylässä -festivaaleilla toukokuussa 

- elokuussa pidetään popup -kahvila, missä eri järjestöt esittelevät maansa herkkuja

- ystävyysseuramessut syksyllä

- perinteinen kulttuuriretki syyskuussa

- ja tietysti kevät- ja syyskokoukset sääntöjemme mukaisesti

 

- suunnitelmissa on myös aloittaa uusi Studia Rauhanasema -seminaarisarja, missä jäsenjärjestöt voivat esitellä maataan ja toimintaansa. 

- organisoimme erityisesti kansalais- ja työväenopistoille sekä oppilaitoksiin suunnattuja ohjelmakokonaisuuksia, joissa tarjoamme jäsenjärjestöjen tietoiskuja omasta maastaan.

Toimintasuunnitelman yksityiskohdista tiedotetaan jäsenjärjestöille kirjeitse.

 

Kokouksen henkilövalinnat:

YSL:n henkilövalinnat olivat yksimielisiä. Markku Lemmetty (Suomi-Intia-Seura ry) jatkaa puheenjohtajana. Hän kiitti kokousta saamastaan luottamuksesta ja toivoi, että toimintasuunnitelmassa oleva ajatus jäsenjärjestöjen laajemmasta yhteistyöstä kehittyy yhteisten tapahtumien avulla.

 

Erovuoroiset hallituksen jäsenet valittiin kaudelle 2022-2023:

Ulla Eirola (Suomi-Portugali yhdistys ry), Seppo Haario (Sveitsin Ystävät Suomessa ry), Pirkko Heiniö (Japanilaisen kulttuurin ystävät ry), Kaija Hyvönen-Rajecki (Suomi-Puola Yhdistysten Liitto ry) ja Eila Karhu (Suomen Afrikka-Seura ry).

Hallituksessa jatkavat 2021-2022:

Maija Boshkov (Suomi-Bulgaria-Seura ry), Heikki Kirjanen (Suomi-Namibia Seura ry), Pekka Kotkasaari (Suomi-Korea-seura ry), Satu Oldendorff (Suomi-Saksa yhdistysten liitto ry ja Hannu Virtanen (Suomen Viro-yhdistysten liitto ry).

Toiminnantarkastajina toimivat:

Ekonomi, Kauppat.kand. Veli Vanhala ja Jussi Tuovinen (Suomi-Romania-Seura ry). Varalla Tapani Salonen (Suomi-Bulgaria-Seura ry) ja Yrjö Viinikka (Suomi-Kreikka yhdistysten liitto ry).

 

San Marinon Ystävät Suomessa ry – uusi jäsenjärjestömme

Ennen syyskokousta pidetyssä hallituksen kokouksessa hyväksyttiin uusi jäsen San Marinon Ystävät Suomessa ry liiton jäseneksi. Yhdistys on perustettu 3.9.2021 ja rekisteröity. Jäsenyys alkaa vuoden 2022 alusta. Kokous antoi lämpimät tervetulotoivotukset Pohjoismaiden ensimmäiselle San Marinon ystävyysseuralle.

 

Kokousterveisin

Markku Lemmetty

puheenjohtaja